www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Дизелгейт" и за Mercedes: Още 60 000 коли в сервизите

23.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2486 прочитания
A+ | A-

Daimler трябва да организира сервизна акция за 60 000 дизелови автомобили Mercedes, за които властите в Германия установиха, че са оборудвани със софтуеър, който осигурява неточни резултати при тестове за вредни емисии. Това обяви тази седмица министерството на транспорта в Германия.

Става въпрос за един модел: Mercedes GLK 220, произвеждан от 2012 до 2015 година.

От Daimler потвърдиха, че сервизната акция е била наредена от министерството в петък, но компания смята да обжалва това решение, въпреки че продължава „да оказва съдействие на регулаторните органи”.

От транспортното министерство обявиха, че разследването на проблемите с вредните емисии ще засегне повече модели на Mercedes.

Първият „Дизелгейт” на Volkswagen избухна през септември 2015 година, когато стана ясно, че компанията е продавала в Щатите дизелови автомобили, оборудвани със софтуеър, който осигурява неточни данни при тестовете за вредни емисии, които при реална експлоатация са до 40 пъти по-високи. По-късно стана ясно, че VW е продал 11 милиона такива коли в цял свят, а другите производители също се оказаха със собствени варианти на „Дизелгейт” – основно заради софтуеър, който прикрива истинското ниво на вредните емисии на дизелите им. Daimler вече организира сервизни акции за 3 милиона коли заради такива проблеми с дизелите.

През април Bild am Sonntag обяви, че GLK 220 CDI има проблем с лъжлив софтуеър за вредните емисии, а сега информацията на изданието се оказа много точна, като вестникът позна и точния брой на автомобилите.Тагове: дизелгейтмерцедесglk220cdimercedesvolkswagenдизелови колиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ