www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен иска да кара в Льо Ман с баща си

21.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2473 прочитания
A+ | A-

Макс Верстапен призна, че иска да участва в „24 часа на Льо Ман” в един тим с баща си Йос, като двамата да стартират с Aston Martin Valkyrie в новия клас хиперавтомобили, който от 2021 година ще замени настоящия LMP1.

Макс призна, че все още не е дискутирал темата с шефовете си в Red Bull, но идеята определено звучи повече от интересно.

„Имам желание един ден да стартирам в Льо Ман, но не знам кога ще стане – обясни Макс. – Говорих за това и с баща ми, така че той трябва да потренира малко, за да влезе във форма. Ако ще карам в Льо Ман, искам да го направя заедно с баща ми.”

Макс няма опит с други автомобили, освен с едноместните формули – през 2014 година той мина от картинга във Формула 3, а след това директно във Формула 1. Но пък холандецът има богат опит в състезанията на симулатор и Верстапен призна, че е голям фен на Льо Ман.

„Много съм гледал състезанията в Льо Ман, бях на пистата, когато баща ми караше там – допълни Макс, като в случая става въпрос за 2008, когато Йос спечели победата в клас LMP2, а през 2009 се състезава с Lola-Aston Martin в LMP1. – Льо Ман е страхотно състезание, има много коли в различни категории, най-бързите трябва да се справят с трафика и други трудности, особено през нощта, според мен ще е страхотно преживяване. Онлайн съм участвал в симулациите на Льо Ман и е много забавно.”

Последните две издания на състезанието бяха спечелени от пилоти, карали във Формула 1: Себастиен Буеми, Казуки Накаджима и Фернандо Алонсо за Toyota, като испанецът още беше пилот на McLaren, когато взе първата си победа миналата година.Тагове: формула 1макс верстапенльо ман24 часа на льо манйос верстапенред буластън мартинred bullaston martinНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ