www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Без електрификация за GT моделите на Porsche

21.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 1456 прочитания
A+ | A-

GT подразделението на Porsche няма планове да електрифицира моделите, които създава. Това обяви шефът на дивизията Андреас Прюнингер, като поясни, че „електрификацията не е нещо, за което мислим в момента”.

В моделната гама на Porsche скоро ще се появи електрическият Taycan и хибридна версия на 911, но GT версиите на моделите ще запазят бензиновите си мотори.

„Има идеи за погледнем в тази посока за нормалните ни спортни модели, но не и за GT колите – заяви Прюнингер. – Ако изведнъж решим да електрифицираме всички състезателни коли, тогава ще има промени и при нас, тъй като трябва да има връзка между серийните и състезателните ни автомобили.

„Мисля, че трябва да се концентрираме върху три основни стълба, на които стъпва Porsche като марка – хибридни технологии, изцяло електрически модели и класически спортни модели. Фери Порше е казал, че последният автомобил на света ще е спортен и аз съм абсолютно уверен, че той е бил прав. Макар и днес това твърдение да има нова интерпретация.”

Прюнингер обясни, че членовете на борда на директорите на Porsche „наистина са наясно” колко е важно GT подразделение на компанията – не само за клиентите на марката, но и за имиджа на Porsche като производител на спортни автомобили.

„За щастие, членовете на борда на директорите подкрепят нашите GT проекти, които са чиста проба въплъщение на философията на Porsche, така както 911 олицетворява това”, допълни Прюнингер.Тагове: поршеспортни автомобилиporscheелектрификацияандреас прюнингерgt моделиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ