www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Британци показват електрически Mustang в Гуудууд

20.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 2909 прочитания
A+ | A-

Лондонската автомобилна компания Charge Automotive ще представи на Фестивала на скоростта в Гуудууд електрическия си Ford Mustang, който досега съществуваше основно като амбициозен проект.

Производственият план на стартъпа е точно 499 коли, които ще получат лицензирани от Ford каросерии с дизайн от 60-те години на миналия век, а цените са повече от впечатляващи – от 300 000 лири на автомобил.

Прероденият Mustang се задвижва от електромотор с мощност 500 конски сили, капацитетът на батерията е 64 киловатчаса, а електрическият модел ще е доста по-бърз от първото поколение на модела, задвижвано от V8 бензинов двигател.

От Charge Automotive обещават максимална скорост 240 км/ч и пробег с едно зареждане от над 320 км. Ускорението от 0 до 96 км/ч трябва да става за точно 4 секунди.

Двигателят ще работи с електроника, която осигурява задвижване на четирите колела, когато това е необходимо, като системата е дело на специализираната компания Arrival.

Още детайли за новия електромобил ще станат известни преди премиерата му в Гуудууд през юли, но създателите му обещават „изключително високо” ниво на индивидуализация на интериора.

Компанията вече приема поръчки, а доставките на първите коли ще са факт през септември.Тагове: ford mustangcharge automotiveгуудуудфорд мустангелектрически форд мустангНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "