www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Сани Жекова и Мартин Чой в картинг състезание на пистата в Хасково

20.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Jordan Lukanov | 1778 прочитания
A+ | A-

Сани Жекова и Мартин Чой в картинг състезание на пистата в Хасково

Началото на второто издание „ЕКО 12 часа на България“ е на 23 юни от 10.30 ч. на пистата в Хасково, която ще се превърне в „малкия Льо Ман“. Градът ще посрещне 140 участници от 11 националности.

Те ще се съревновават в 34 отбора, за да определят най-издръжливия екип на картинг пистата, а целта е да навъртят най-много обиколки в 12-часовото предизвикателство. Финалът на българския „Льо Ман“ се очаква да бъде около 23 часа под цветовете на заря.
 
След днешната пресконференция стана ясно, че 24-кратният шампион на България, Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка, Сани Жекова ще оглавяват отбори във второто картинг състезание за издръжливост „ЕКО 12 часа на България“. Именно това прави  „ЕКО 12 часа на България“ единствената по рода си отборна картинг надпревара за издръжливост в нашия регион.

За първи път в състезнието ще се включат популярни личности извън картинг спорта. Александра Жекова днес представи своя дрийм тим в лицето на: актьорът Асен Блатечки, актрисата Снежана Макавеева, ултрамаратонецът Краси Георгиев, 11-кратният Световен шампион по плувен маратон Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров. В неделя ще разберем дали мотокросът, с който Сани си „почива“ от бялата писта, ще бъде полезен при толкова сериозна конкуренция, каквато представлява Чой и неговият отбор.

Още днес, те се „заканиха“ един на друг за оспорваната надпревара и показаха хъс за победа. Всички те заявиха, че личният пример е изключително важен и само чрез него може да се повлияе на повече млади хора за по-активен начин на живот. Това е и причината да бъдат посланици на второто издание на „ЕКО 12 часа на България“.

За първа година „ЕКО Рейсинг Тийм“, оглавен от Мартин Чой, даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона. В стартовия списък са още и миналогодишните победители – смесеният отбор на двама българи, италианец и белгиец, които победиха в първото издание отбора на бившия пилот от Ф1 Витантонио Лиуци и поне още 7 от топ отборите в световен мащаб. За всички желаещи, които искат да наблюдават звездите от България в друг вид спортна надпревара, входът ще бъде свободен, а за любителите пред малкия екран ще има преки включвания по БНТ.                              


Сани Жекова и Мартин Чой в картинг състезание на пистата в ХасковоСани Жекова и Мартин Чой в картинг състезание на пистата в Хасково

Тагове: ЕКО12 часакартингпистаМартин ЧойХасково

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ