www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица си търси нов отбор във Формула 1?

18.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1378 прочитания
A+ | A-





Завърналият се във Формула 1 след 8 години пауза Роберт Кубица си търси нов отбор в световния шампионат, изтече информация от мениджмънта на поляка. Роберт кара тази година за Williams, но британският тим е в сериозна криза, като Роберт и Джордж Ръсел редовно са на последна редица, а полякът редовно обяснява, че неговата кола се различава сериозно от тази на Ръсел и тимът не иска да направи промените по болида, които биха го направили по-бърз.

Кубица и спонсорите му, сред които е и петролният гигант Orlen, нямат намерение да напускат Формула 1, но вече му търсят нов отбор за 2020 година.

По-късно тази информация беше потвърдена от президента на Orlen Даниел Обайтек, който говори пред полска телевизия.

„Роберт и ние работим над възможностите пред нас за 2020 година – обясни Обайтек. – Открити сме към всякакви възможности. Имаме възможност да сменим отбора, често си говорим за това с него. Във всички случаи много зависи от това в каква посока иска да продължи Роберт. Той се справя отлично във Формула 1 и има сериозен потенциал.”

Самият Кубица каза, че още е рано да се спекулира с това къде ще кара той през 2020 година, но поясни, че „няма смисъл да продължаваме да правим това, което в дългосрочен план не ни носи нито резултати, нито удовлетворение”.



Тагове: формула 1роберт кубицауилямсорленwilliamsorlenспонсорсезон 2020







Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ