www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шведски шатъл: Безпилотният Scania NXT

18.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 971 прочитания
A+ | A-

Шведски шатъл: Безпилотният Scania NXT

Scania не можа да остане встрани от увлечението по безпилотните електрически бусчета - шатъли - и сред концептите Rinspeed Snap и Mercedes Urbanetic показа на конгреса по пътнически транспорт UITP в Стокхолм безпилотната совалка Scania NXT. Той е проектиран с разчет за 2030 година, но това вече е пълноценен прототип с тегло около 8 тона, който с помощта на цилиндрични батерии с капацитет 162 кВт/ч може да премине без презареждане до 235 км.

Слънчевите батерии на покрива служат за частична подзарядка. При това NXT ще бъде модулен апарат, като се планира подмяна на тялото с батериите под пода и количките с предните и задните колела.

В салона е предвидено инфрачервено отопление, което е по-икономично от традиционното електрическо. Система за сигнализация ще предупреждава пътниците за опасност, а околните - за приближаване на шатъла. Има дори оригинален навигатор-комуникатор във вид на глобус.


Шведски шатъл: Безпилотният Scania NXTШведски шатъл: Безпилотният Scania NXTШведски шатъл: Безпилотният Scania NXTШведски шатъл: Безпилотният Scania NXT

Тагове: ШведскишатълсовалкабезпилотниятScaniaNXTНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ