www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо: Може би не заслужавахме тази победа

17.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1835 прочитания
A+ | A-

След втората си победа в Льо Ман Фернандо Алонсо си осигури и световната титла в WEC след супер сезона 2018-2019, но испанецът призна, че е наясно, че той и колегите му с TS050 не са били най-бързият екип през уикенда.

В 23 от 24-те часа на състезанието начело вървеше другата Toyota с №7, но заради объркването около гумите на Лопес, лидерите, които водеха с 2 минути, загубиха почти 3 в бокса и отново останаха втори.

„Ясно е, че ни провървя заради проблемите на нашите съотборници – обясни Алонсо след финала. – Нашата основна цел беше световната титла, като още от старта беше ясно, че състезанието не се развиваше в наша полза. В хода на всички тези 24 часа колегите ни с №7 бяха по-бързи и те заслужаваха повече победата.

„Но съдбата реши така, че победата дойде при нас. Много често късметът играе важна роля в спорта, а на нас страшно много ни провървя. Може би ние не заслужаваме тази победа, но няма да я върнем, а още по-радостното е, че взехме и титлата.”

Алонсо, Казуки Накаджима и Себастиен Буеми си осигуриха титлата в супер сезона, като Буеми печели тази титла за втори път, а от началото на следващия сезон на мястото на Алонсо ще кара Брендън Хартли.Тагове: 24 часа на льо манфернандо алонсотойотапобедасветовна титлатойотаtoyotaквалификациякамуи кобаяшитойота №7 тойота №8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ