www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Танак подари рали "Сардиния" на Сордо

17.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3052 прочитания
A+ | A-

Завъртане в последната отсечка и повреда в колата на Ойт Танак го лишиха от победата в рали „Сардиния”, 8-и кръг от световния шампионат, като проблемите на естонеца осигуриха победата на втория в подреждането – Дани Сордо с Hyundai.

Танак излезе начело в събота на обед, като последователно догони и изпревари водачите Теему Сунинен с Ford и Сордо, а след това натрупа достатъчно аванс – над 25 секунди, за да контролира хода на състезанието и спечели всички отсечки в събота.

Всичко се обърка в пауър стейджа с дължина под 7 км, като стартиралият последен Танак се завъртя още в началото, след това заради повреда в управлението загуби 2 минути до финала, което го свали от първо на пето място в крайното класиране.

След проблемите на Танак и победата на Сордо, втори се класира Теему Сунинен, на 13,7 секунди от испанеца, а трети – Андреас Микелсен с Hyundai, който спечели последната отсечка и взе 5 бонус точки.

Преди „Сардиния” Танак спечели в Чили и Португалия и имаше възможност да излезе убедително начело в класирането, тъй като този уикенд съперниците му имаха проблеми. Световният шампион Себастиен Ожие с Ford катастрофира в петък и отпадна, като след това продължи до системата Рали2 и стигна финала на 42-о място, но взе 4 бонус точки в пауър стейджа.

Тиери Нювил с Hyundai остана 6-и, като така и не успя да се върне в челото заради загубеното време от петък, когато беше един от тези, които чистиха пътя.

След 8 ралита Танак е начело с 150 точки, следван от Ожие с 146, а Нювил е трети с 143.

След лятната пауза световният рали шампионат продължава с „Финландия” в началото на август.Тагове: wrcсветовен рали шампионатойт танакдани сордорали сардинияпоследна отсечкарали финландиятоми макинентойотахюндайНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ