www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Тото Волф: Фетел може да получи по-тежко наказание при ново разглеждане

14.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2072 прочитания
A+ | A-

Ferrari се отказа да обжалва наказанието на Себастиан Фетел от Канада пред Апелативния съд на ФИА, тъй като предварително беше ясно, че шансовете за успех са много малки, а и най-вероятно съдът щеше да отхвърли жалбата като недопустима. В същото време обаче италианците обмислят да поискат от ФИА преразглеждане на случая, което е допустимо, ако те могат да представят ново доказателство, което да промени тълкуването му.

Фетел беше наказан с 5 секунди заради опасното му връщане на пистата в 48 обиколка на Гран при на Канада, като германецът се озова точно пред Люис Хамилтън и двамата се разминаха с опасен удар. Фетел завърши първи, но заради наказанието беше класиран втори, а Люис записа петата си победа в първите 7 състезания този сезон.

Инцидентът предизвика бурна реакция в цял свят, като мнение за наказанието изказаха почти всички, които се интересуват от Формула 1 – от бивши и настоящи шампиони до пилоти от други шампионати, анализатори и много фенове.

Сега шефът на Mercedes Тото Волф предупреди Фетел и Ferrari, че преразглеждането на ситуацията от страна на ФИА може да донесе по-тежко наказание на германеца. Още в Монреал Волф декларира, че наказанието на Фетел е справедливо и адекватно.

„Според мен, не трябва да се отменя наказанието на Себ – обясни Волф пред австрийската преса. – А в най-лошия случай, когато се разгледат новите доказателства по инцидента, Фетел може да получи и по-тежка санкция.

„Говорих с шефа на Ferrari Матиа Биното, който смята, че инцидентът на Фетел с Хамилтън на 100 процента не заслужава наказание за Себ, а аз съм на мнение, че Биното на 100 процента не е прав.

„Фетел излетя от трасето, погледна в огледалото си и блокира Хамилтън към стената при връщането си на пистата. Ако Люис не беше натиснал спирачките, то двамата щяха да се ударят. Затова и Себастиан беше наказан. Добре, да приемем, че наказанието му е спорно, но в крайна сметка на никого не му се налага да стои насила във Формула 1.”Тагове: формула 1гран при на канадасебастиан фетеллюис хамилтънфераримерцедесferrarimercedesнаказаниефиатото волфново разглеждане на инцидентаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ