www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Повече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RS

12.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 935 прочитания
A+ | A-

Повече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RS

Суперколите Ultima са един от проектите на британския инженер Ли Ноубъл, който после се прославя със собствената си марка Noble. Първата Ultima вижда свят през 1983 г., а след девет години всички права върху машината са откупени от Ричард и Тед Марлоу.

В английското графство Лестършир те основават компанията Ultima Sports Ltd и досега произвеждат екстремни хиперавтомобили по специални поръчки и с конструкция и дизайн близки до първия модел от 80-е години на миналия век.

За 36 години Ultima преживява множество доработки, но най-новият модел RS може да се отбележи като резултат от най-крупната модернизация за цялата история на бренда. Ultima RS е съхранил облика и архитектурата с пространствената рама, но в конструкцията има повече карбон и аеродинамични елементи.

Суперколата ще бъде показана на предстоящия Фестивал на скоростта в Гудууд и ще бъде достъпна с три V8 мотора от Chevrolet - два атмосферни и един с мощностен компресор. Първите два дават 487 и 659 к.с., а третият е в състояние да развие 811 конски сили и максимална скорост 400 км/ч. От компанията обещават да изкарат от Ultima RS 1217 "коня", като все още не разкриват данните за динамиката на тази яка версия.


Повече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RSПовече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RSПовече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RSПовече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RS

Тагове: 400 км/чхиперколаUltimaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ