www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

2040 година: Франция се отказва от бензина и дизела

12.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 1318 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Новият закон за мобилността във Франция потвърждава забраната за продажба на автомобили с конвенционални двигатели, която трябва да влезе в сила през 2040 година. Това обяви министърът на транспорта Елизабет Борн.

Бившият министър на околната среда Никола Юло заяви през юли 2017 – в началото на мандата на президента Еманюел Макрон, че Франция иска да сложи край на продажбите на нови бензинови и дизелови автомобили до 2040 година, а през 2050 година страната да е въглеродно неутрална.

Юло подаде оставка през септември миналата година в знак на протест срещу липсата на подкрепа от страна на Макрон в борбата му с проблемите на околната среда и оттогава насам забраната за продажба на конвенционални коли през 2040 година рядко се споменаваше. Важна причина за това се оказаха и протестите на „жълтите жилетки”, които излязоха на улиците заради по-високите цени на горивата заради екологичните данъци и скъпият като цяло живот във Франция.

Сега Борн потвърди, че целите, поставени от Юло ще бъдат изпълнени.

„Крайната ни цел е въглеродна неутралност до 2050 година, трябва ни сериозна дейност в тази посока, като тя включва и забраната за продажба на автомобили, които работят с горива от изкопаеми източници до 2040 година”, заяви тя през телевизия BFM.

Борн допълни, че Франция ще помогне на автомобилната си индустрия, водена от Renault и PSA, да премине на електричество, водород и може би на биогаз.

„От началото на мандата на Еманюел Макрон, нашата цел е заложена в плана на Никола Юло, който той представи през лятото на 2017 година. Сега ще закрепим тази цел в закон”, поясни Борн.Тагове: франциязабрана на конвенционалните автомобилибензиндизелеманюел макрон2040 годинаелектромобилиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ