www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вилньов: Хамилтън изработи наказанието на Фетел

11.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1934 прочитания
A+ | A-

5-секундното наказание, което получи Себастиан Фетел след излитането му от трасето в 48 обиколка на Гран при на Канада реши изхода на състезанието – Фетел завърши първи, но беше класиран втори, а победата взе финиширалият зад него Люис Хамилтън.

Така световният шампион вече има 5 победи от 7 старта, спечелени от Mercedes, а най-добрите резултати на Ferrari и Фетел тази година са двете им втори места в последните два старта.

Световният шампион за 1997 годин Жак Вилньов също коментира ситуацията, като според него в основата на грешката на Фетел стои натискът на Хамилтън, който го преследваше за първото място.

„Най-важното при този инцидент е, че Люис беше наясно какво става, той знаеше накъде ще поеме Фетел при връщането му на пистата – обясни канадецът. – Факт е, че Себастиан можеше да се върне много по-агресивно на трасето, но не го направи.

„Каквто и да са тълкуванията, Хамилтън постъпи много умно, той изработи наказанието на Фетел, а ние знаем, че Люис е много добър в това.

„Дори и да не беше този инцидент, Хамилтън и Mercedes пак щяха да спечелят това състезание, Фетел нямаше да може да удържи първото място до финала.”Тагове: формула 1жак вилньовгран при на канадасебастиан фетеллюис хамилтъннаказаниеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ