www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen ще инсталира 36 000 зарядни точки в Европа

11.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: | 1771 прочитания
A+ | A-

Volkswagen Group обяви, че планира да инсталира 36 000 точки за зареждане на електромобили и plug-in хибриди в Европа до 2025 година, като 11 000 тях ще са под марката на Volkswagen.

Общата инвестиция в инфраструктурата за зареждане ще е около 250 милиона евро или почти 7000 евро на зарядна точка, което най-вероятно ще означава зарядни станции с мощност 11 или 22 киловата на трифазен ток.

В този план влиза изграждането на 4000 зарядни точки за служителите на компанията на територията на заводите на VW, като много от тях ще позволяват и обществен достъп. Към това се прибавят и зарядни точки в около 3000 дилърства на компанията във всички големи градове в Европа, като става въпрос за по няколко точки на дилърство.

Отделно от тези планове VW иска да започне доставка на зарядни станции и цялостни решения за зареждане на електромобили и хибриди на други компании през подмарката си Elli (Electric Life).

Изследванията на компанията показват, че в близко бъдеще 70% от зареждането на електромобилите ще се случва в дома на собственика му или на мястото, където работи.

Компанията работи усилено със свои партньори за развитието на мрежата We Charge, в което клиентите на VW в близко бъдеще ще имат достъп до 100 000 зарядни точки, а след няколко години – до 150 000 зарядни точки.Тагове: електромобилизарядни точкиевропафолксвагенvolkswagenмрежа зарядни станцииНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "