www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari ще обжалва наказанието на Фетел

10.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2589 прочитания
A+ | A-

От Ferrari официално са уведомили ФИА, че тимът планира да обжалва наказанието на Себастиан Фетел, което го лиши от победата в Гран при на Канада вчера.

Германецът получи 5 секунди наказание заради опасното си връщане на пистата в 48-ата обиколка, като преди това излетя на шикана от завои 3 и 4, пресече през тревата в зоната за сигурност и след това се озова точно пред Хамилтън на състезателната траектория на излизането от завоите. Фетел притисна Люис към стената, който трябваше да върне газта и така пилотът на Ferrari запази първото си място.

С тези 5 секунди за Фетел, Хамилтън завърши състезанието на 1,5 секунди зад него и това му гарантира победата.

От Ferrari смятат да защитят тезата, че Фетел не се е върнал опасно на трасето и не е избутал Хамилтън от пистата, като така оборят мотивите на стюардите.

Тимът има 96 часа след финала на състезанието, за да реши дали ще обжалва наказанието, а ако това стане случаят отива в Апелативният съд на ФИА. Преди да разгледа случая по същество обаче съдът може да реши, че жалбата е недопустима, т.е няма основание за нея.

Според правилата на ФИА, наказанията за добавяне на време, т.е като това на Фетел, са сред тези, които не подлежат на обжалване, тъй като се приемат като малки по размер санкции.Тагове: формула 1гран при на канадалюис хамилтънсебастиан фетелшарл льоклермерцедесферариmercedesferrariнаказаниеобжалванефиаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ