www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Франция може да намали дела си в Renault

08.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2102 прочитания
A+ | A-

Финансовият министър на Франция Бруно Ле Мер обяви, че страната е готова да намали дела си в Renault, за да улесни и заздрави съюза на компанията с Nissan, където Renault държи над 43 процента.

Франция държи 15% от Renault, а Ле Мер уточни, че правителството обмисля намаляване на този дял, за да помогне за „по-солиден” съюз между Renault и Nissan. Другата цел, която преследва Франция с подобен ход е постигането на „по-солидна” автомобилна индустрия.

Много анализатори обвиниха Франция за провала на преговорите между FCA и Renault за сливане, който стана факт в края на седмицата, но Ле Мер уточни, че Франция подкрепя всеки потенциален съюз, който би помогнал на Renault, но държавата държи френската индустрия и работни места да бъдат защитени, както и една бъдеще сделка да е „в съответствие” със съюза на Renault с Nissan.

От страна на FCA дадоха ясно да се разбере, че бъдещата сделка се е провалила заради поредицата изисквания, поставени от страна на Франция, за да получи сливането подкрепата на държавата. А преди да се стигне до обсъждането на сливането по същество в борда на директорите на Renault, от Nissan дойде информация, че японският гигант ще гласува „въздържал се” относно тези преговори, което също се оказа сериозна спънка.Тагове: renaultnissanренонисанрено-нисанбруно ле мерфранцияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ