www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Суперколата на Гордън Мъри ще има V12 с 650 к.с. и "ръчка"

06.06.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 3235 прочитания
A+ | A-

Дизайнерът на легендарния McLaren F1, Гордън Мъри, разкри повече информация за предстоящия си нов проект, който носи засега името T.50. Возилото ще бъде показано до края на годината, а производството ще започне в началото на 2022 година.

Задвижването на суперколата ще бъде поверено на V12 мотор с работен обем от 3.9 литра, който има лимит на оборотите от над 12 000 об/мин. Агрегатът е разработен съвместно с Cosworth и развива максимална мощност от 650 к.с.

Атмосферният агрегат ще работи в тандем с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Не се предвижда версия с автоматик, поне засега. При тегло на автомобила от 980 килограма, V12-ката ще осигурява съотношение мощност към тегло от 663 к.с. на тон.

Кабината на Т.50 ще бъде оформена като McLaren F1 - три места с централна шофьорска позиция. Аеродинамиката ще включва активни компоненти, като Мъри коментира, че това ще бъде най-близката до Формула 1 кола за пътя.

Целта на проекта е да покаже, че дори и ХХI век могат да се създават коли, които не принадлежат на "дигиталната" ера, коментира Мъри. Т.50 ще има олдскуул усещане зад волана благодарение на атмосферния си мотор и ръчната си кутия.Тагове: гордън мъриНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "