www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Франция: Няма смисъл да бързаме със сливането

05.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2940 прочитания
A+ | A-

Френският финансов министър Бруно Ле Мер заяви, че „не се налага да се бърза” в преговорите за сливането на Renault и FCA, които се очаква официално да стартират съвсем скоро. Вчера бордът на директорите на Renault не успя да стигне до решение дали преговорите с FCA трябва да стартират и се очаква това да стане днес.

Сливането на двете компании ще е сделка на стойност 35 милиарда долара и ще създаде третия по големина автомобилен производител в света, а ако в сметката се включи и Nissan и другите марки, собственост на Renault-Nissan, бъдещата компания ще е №1 на планетата.

„Няма смисъл да бързаме, по-добре да се уверим, че всичко е направено както трябва”, обясни министърът днес пред BFM TV по адрес на преговорите за сливането.

Ле Мер отново обясни, че Франция подкрепя сделката, но има условия за нея, като най-важните са свързани със запазване на работните места в компанията в страната, както и производствените мощности. Освен това, най-вероятно, централата на бъдещата компания ще е в Париж.

Според източници на агенция Reuters, забавянето на борда на директорите на Renault се дължи на проточилите се консултации на FCA с френското правителство, за които се смята, че са приключили успешно и сделката вече е по-близо.

Renault има дял от 15% в Renault и се смята, че от FCA са предложили на френската държава място в борда на директорите на новата компания.Тагове: реноборд на директоритеrenaultfcaсливанеобсъжданефранциябруно ле мерпреговориНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ