www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Йън Калъм напуска Jaguar

05.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Georgi Ivanov | 3657 прочитания
A+ | A-

Главният дизайнер на Jaguar Йън Калъм официално напуска компанията, за която работи над 20 години. Под негово ръководство са създадени F-Type, XF, I-Pace, както и концептуалния C-X75.

„Кариерата ми в Jaguar е невероятна – заяви Калъм. – За мен, един от най-важните моменти беше създаването на XF, защото това представляваше началото на нова ера – Jaguar пое от традиционния към модерния дизайн, това е много момент в нашата история.”

Калъм заяви, че не се е отказал от създаването на автомобили, той ще работи като консултант на Jaguar и след като напусне поста си на 1 юли.

Калъм имаше за задача да продължи традициите на Jaguar при спортните автомобили и луксозните седани, но също така с неговия дизайн британската марка влезе и в сегмента на SUV моделите и кросоувърите. Той беше начело на екипа, създал F-Pace и E-Pace, а постиженията му извън Jaguar също са впечатляващи: Aston Martin DB7 и DB9, Vanquish и Ford Escort Cosworth през 90-те години.

Мястото на Калъм в Jaguar ще заеме настоящият директор, отговарящ за креативния дизайн Джулиън Томсън, който е в компанията от 2000 година, като преди това е работил за Ford, Lotus и Volkswagen.Тагове: йън калъмягуарjaguarглавен дизайнер20 годиниНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "