www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов рекорд за електрическия VW ID.R (допълнено с видео)

04.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3835 прочитания
A+ | A-

Прототипът на Volkswagen – ID.R, счупи рекорда за най-бърза обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг” – легендарното 20-километрово трасе в планината Айфел. С Ромен Дюма зад волана ID.R постигна време 6.05,336 минути, като така беше подобрен с 40 секунди досегашният рекорд за електромобили, постигнат през 2017 година от Nio EP9. Средната скорост на Дюма в бързата му обиколка беше почти 207 км/ч.

Миналата година Дюма подобри и рекорда на трасето на планинското състезание „Пайкс Пийк” в Щатите. За Северната дъга обаче се наложиха някои промени по ID.R – двата електромотора и батериите са без промяна, но прототипът имаше нужда от повече аеродинамично притискане и по-добро ускорение на излизане от завоите.

Мощността на ID.R е 680 конски сили, а тази на Nio EP9 – 1341, което показва колко е важна работата на аеродинамиката на Северната дъга. Постижението на Дюма е впечатляващо, но той не успя да се справи с абсолютния рекорд на трасето, поставен миналата година от Porsche 919 Evo – 5.19,55 минути.

Тагове: електромобилинюрбургрингсеверна дъгарекордайфелромен дюмафолксвагенvw id.rНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "