www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo и POC с краш тест на велосипедна каска, удряща се в автомобил

03.06.2019 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 4307 прочитания
A+ | A-

Volvo и POC с краш тест на велосипедна каска, удряща се в автомобил

Volvo Cars обедини усилията си с водещата шведска марка за спортни стоки POC в поредица от тестове, провеждащи се за пръв път в света, свързани със сблъсъци между велосипедни каски и автомобили. Това е част от иновативен изследователски проект, който има за цел да подобри безопасността на велосипедистите по пътищата.

Това партньорство е още една амбициозна стъпка, водена от основната ценност на Volvo Cars – да повиши безопасността за всички участници в пътния трафик чрез сътрудничество и обмен на знания. Инцидентите между велосипеди и автомобили често могат да доведат до сериозни наранявания или смърт. Затова Volvo Cars има ясна стратегия за избягването им, изцяло с помощта на технологии за повишаване на безопасността.

Проектът на Volvo и POC се състои от редица специално разработени тестове в известните изследователски центрове за безопасност на Volvo Cars в Гьотеборг, Швеция. Те са част от по-широк проект за изследване на видовете дълготрайни наранявания, които велосипедист може да получи при сблъсък с автомобил.

По време на тестовете, велосипедните каски на POC се поставят на манекени, които се монтират на тестова площадка. Оттам те се насочват към различни зони на предния капак на статичен автомобил Volvo, с различна скорост и под различен ъгъл.

Тестовете се основават на вече съществуващите защитни способи, свързани с протекцията на колоездачите. Това позволява на Volvo Cars и POC да направят пряко сравнение между велосипедисти, които носят каски и тези, които избират да не използват такива.

Текущите процедури за тестване на здравината на каските са доста опростени. Те се изразяват в пускане на каски от различни височини върху плоски или наклонени повърхности, без да се взема под внимание превозното средство. Проектът на Volvo и POC има за цел да подобри и развие тези тестове.
 
Опитът от изследователския проект ще помогне на POC да направи своите каски по-безопасни в случай на злополука с автомобил. Също така тестовете ще дадат ценни познания на Volvo Cars относно тези инциденти, което ще спомогне за бъдещото развитие на технологиите за безопасност.

В предишно сътрудничество, Volvo Cars и POC са работили върху създаването на "котролер", който да свърже велосипедната каска с автомобила, като по този начин допринесе за избягване на пътни инциденти.


Volvo и POC с краш тест на велосипедна каска, удряща се в автомобилVolvo и POC с краш тест на велосипедна каска, удряща се в автомобилVolvo и POC с краш тест на велосипедна каска, удряща се в автомобилVolvo и POC с краш тест на велосипедна каска, удряща се в автомобил

Тагове: VolvoPOCкраштествелосипедкаскаавтомобилбезопасност

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ