www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla стартира ценова война с електрическия си пикап?

03.06.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3285 прочитания
A+ | A-

Навлизането на Tesla на пазара на пикапи се чака отдавна, като това се приема за един от ключовете към по-доброто бъдеще на компанията, която се наложи като символ на електромобилите, но все още не може да излезе на печалба.

С масовия Model 3 Tesla вече успя да стигне до по-широк кръг клиенти, въпреки че се бори със забавяне на производството, а лансирането на пикапа ще е голям удар за американския пазар.

И сега Илън Мъск поднесе изненада, като обяви, че базовата цена на бъдещия пикап ще е под 50 000 долара – сумата, смятана да психологическа граница на този пазар. Мъск всъщност заяви в подкаст, че целта му е електрическият пикап на марката да струва 49 000 долара или по-малко.

Това е изключение от политиката на Tesla, тъй като компанията предлага по-скъпи премиум модели, а най-евтините версии на Model 3 с базова цена от 35 000 долара, които спечелиха хиляди фенове, се появиха много по-късно от лансирането на електромобила.

Естествено, Мъск добави, че пикапът на Tesla няма да има съперник по отношение на динамиката и представянето на пътя, но предупреди, че компанията готви дизайн, който може да се окаже по-смел в сравнение с вкусовете на масовите купувачи на пикапи в Северна Америка.

Премиерата на пикапа на Tesla трябва да стане факт по-късно тази година, като се очаква, че пробегът му ще е около 800 километра с едно зареждане, но при най-скъпата версия.

Дизайнът на бъдещия пикап остава тайна, което провокира много независими дизайнери да се пробват по темата.Тагове: теслапикаппо-ниска ценаилън мъскteslaпазарсеверна америкапикапиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ