www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FCA дава по-добра оферта за сливането с Renault

03.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1198 прочитания
A+ | A-

FCA полага сериозни усилия, за да убеди Renault, че си струва двете компании да имат общо бъдеще. Агенция Reuters разкри, че точно преди утрешното заседание на борда на директорите на Renault, от FCA са внесли по-добра оферта за сливането им.

Тя предвижда изплащането на специален дивидент на акционерите в Renault плюс по-сериозни гаранции за запазване на работните места на френската компания, като това има за цел да убеди френската държава в качествата на сделката. Френското правителство контролира 15% от Renault и оттам вече заявиха, че подкрепят бъдещото сливане, но срещу условия: запазване на работните места и производството във Франция.

Освен това, според новото предложение, централата на новата компания ще е в Париж, а френското правителство ще има гарантирано място в борда на директорите, разкриха два източника на Reuters, запознати с преговорите, които все още вървят на неформално ниво.

До момента няма коментар по темата нито от Renault, нито от FCA или френското правителство.

Миналия понеделник FCA предложи сливане с Renault на стойност 35 милиарда долара, което ще създаде третия по големина автомобилен производител в света. Утре бордът на директорите на Renault трябва да реши дали компанията да започне официални преговори с FCA за сливането.

Планът за сливането предвижда двете компании да бъдат придобити от холдингова компания, базирана в Холандия, която ще се търгува на борсата, а собствеността в нея ще е разпределена по равно между настоящите акционери в Renault и FCA.

Първоначалното предложение беше централата на новата компания да е в „неутрален” град като Лондон, но сега идеята е за Париж, за да се отговори на изискването на френското правителство. Заедно с Франция, място в борда на директорите ще получи и Nissan, става ясно от предложението на FCA.

Що се отнася до гарантирането на работните места в Renault, то първоначалното предложение беше те да бъдат гарантирани за 2 години, а сега офертата е за 4 години, като държавата държи на гаранциите за работещите в производството.Тагове: fcarenaultnissanсливанефиаткрайслерренонисансделкапсамайк манлиново предложениецентралафренско правителствоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ