www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Спортен празник за деца на 1 юни в Борисовата градина

30.05.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » За децата | Автор: Jordan Lukanov | 1351 прочитания
A+ | A-

Спортен празник за деца на 1 юни в Борисовата градина

Третият детски спортен празник на „Спринт” и Viasport.bg се очаква да събере над 200 деца и общо над 3000 столичани по алеите на Борисовата градина в София на 1 юни 2019 година. Под мотото „Парк на децата - свободата да спортуват“ единственото спортно списание в България и единственият сайт за детско-юношески спорт, съвместно с фондация "София – Европейска столица на спорта" канят децата и родителите им на феста.

Основната част от състезанията и демонстрациите ще са около детската площадка "Слончето" и към Езерото с лилиите, както и на паркинга пред стадион "Българска армия" между 10:00 и 14:00 ч. в събота. Четирите основни спорта, в които ще има състезания, са баскетбол, волейбол, лека атлетика и спортно ориентиране.

Демонстративните дисциплини, които ще бъдат показани пред присъстващите деца и родители, са фехтовка, кикбокс, спортна гимнастика и новият спорт Fit Kid. Гвоздеят на празника ще е баскетболният конкурс "Точен мерник" за наградите на LC Waikiki. Участниците в надпреварата за далечна стрелба в коша ще получат фланелки, ще има призове за първите трима – ваучери от LC Waikiki.

За всички спортуващи деца са осигурени плодови млека от Danone, кроасани от Chipita, сокове от Pepsi, кафе и мляко с какао от Nestlé , вода "Бачково", бонбони "Алпи" и подаръци от фондация "София – Европейска столица на спорта". Очаквайте и много приятни изненади от организаторите.

Паралелно с демонстративните спортове гостите на празника и техните деца ще могат да получат информация и специализирани консултации относно показаните дисциплини от треньори и специалисти. Освен масовото спортуване и запознаването с нови спортни дисциплини, празникът има за цел да изгради спортна култура у децата и отговорност у тях към парковата среда като място за отдих и развлечение.


Спортен празник за деца на 1 юни в Борисовата градинаСпортен празник за деца на 1 юни в Борисовата градинаСпортен празник за деца на 1 юни в Борисовата градина

Тагове: Спортпразникдеца1 юниБорисова градина

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ