www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Танак поведе в рали "Португалия"

01.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2887 прочитания
A+ | A-

Ойт Танак с Toyota Yaris WRC е начело в класирането след първия ден на рали „Португалия”, 7-и кръг от първенството на планетата. Естонецът излезе начело в третата от седемте петъчни отсечки, а след това само увеличаваше аванса в деня, който се оказа много труден за част от фаворитите.

Успехът на Toyota се оказа много сериозен вчера, след като другите двама пилоти на Томи Макинен също намериха място в Топ 3: Яри-Мати Латвала е втори, а Крис Мийк – трети.

В първата отсечка поведе Дани Сордо с Hyundai i20 WRC, който обаче в третата получи повреда в горивната система и изостана. Същият дефект сполетя и Себастиен Льоб с другия Hyundai, като 9-кратният световен шампион загуби 18 минути, а Сордо – 15.

След като проблемът беше отстранен Сордо спечели четвъртата отсечка, но спука гума в петата.

В следобедните етапи, вторите минавания на сутрешните три отсечки, Танак умело поддържаше разликата с преследвачите си, като Латвала се опита да го доближи в петия етап, но върна газта, за да запази гумите си за второто минаване на „Арганил” – легендарната отсечка, която се завърна в ралито за първи път от 2001 година насам.

Точно в „Арганил” обаче колата на Латвала угасна и той изостана допълнително, а също там без спирачки остана Теему Сунин с Ford Fiesta WRC, който преди това измести Мийк от третата позиция, но проблемите му го свалиха на 6-ата позиция.

В края на деня се разгоря оспорвана битка между световният шампион Себастиен Ожие с Citroen C3 WRC и Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC, които по-рано загубиха време заради това, че заедно с Танак чистиха пътя по отсечките. След последния петъчен етап Нювил зае 4-ото място, следван на 1,6 секунди от Ожие. Тук ще става още по-интересно, тъй като Нювил е само на 1,4 секунди от Мийк, т.е Мийк, Нювил и Ожие се събраха в 3 секунди.

Класирането в края на първия ден на рали „Португалия” може да видите тук.Тагове: wrctoyotatoyota yaris wrccitroen c3 wrchyundai i20 wrcойт танакрали португалияяри-мати латвалакрис мийктиери нювилсебастиен ожиесебастиен льобНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ