www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

4 млн. лева инвестиция за Волво Груп България в собствен сервизен център до Пловдив

31.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 2808 прочитания
A+ | A-

4 млн. лева инвестиция за Волво Груп България в собствен сервизен център до Пловдив

Волво Груп България откри нов собствен сервизен център до Пловдив. Инвестицията в него е 3,8 млн. лева. Базата се простира на терен от 23 декара в непосредствена близост до АМ Тракия (120-и км, до село Бенковски, община Марица). В официалната церемония по прерязването на лентата участваха Гергана Титюкова, заместник кмет на Община Марица, Иванка Пачева, кмет на с. Бенковски, Зоя Паунова, Почетен консул на Швеция в България, Доминик Гранше, заместник-ръководител на икономическата служба към посолството на Франция и Изпълнителният директор на Волво Груп България – Карин Йохансон. На събитието присъстваха и над 200 гости – кленти на компанията.

В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Капацитетът на обслужване ще бъде близо 5000 камиона годишно, като ще може да се работи по 9 камиона едновременно. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала и три диагностични стенда. Складовата база ще предлага големи наличности на резервни части и ще осигурява доставка в рамките на 24 часа.

Инвестицията в собствен сервизен център в Пловдив е част от цялостната стратегия на Волво Груп България за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г., а от началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача. През 2017 заработи и новият център на Волво Груп България в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През есента на 2018 година бе открита и сервизна база на компанията във Велико Търново. С това общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа у нас надхвърля 12 млн. лева.


4 млн. лева инвестиция за Волво Груп България в собствен сервизен център до Пловдив4 млн. лева инвестиция за Волво Груп България в собствен сервизен център до Пловдив4 млн. лева инвестиция за Волво Груп България в собствен сервизен център до Пловдив4 млн. лева инвестиция за Волво Груп България в собствен сервизен център до Пловдив

Тагове: ИнвестицияВолво Груп Българиясобственсервизен центърПловдив

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ