www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lotus Type 130 идва на 16 юли (+видео)

31.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3290 прочитания
A+ | A-

Британската марка за спортни автомобили Lotus обяви, че ще представи на 16 юли в Лондон електрическия си хиперавтомобил Type 130. С него марката ще постави началото на нова ера в развитието си, която беше предопределена от новия собственик – китайският гигант Geely.

Type 130 e създаден и ще се произвежда в базата на компанията в Хетел, като това ще е първият напълно нов модел на Lotus, като монококът и цялата каросерия му са изцяло от фиброкарбон, но се очаква, че дизайнът му ще има общи черти с актуалния Evora.

Type 130 ще е първият модел на Lotus, разработен съвместно с Williams Advanced Engineering и се очаква хиперавтомобилът да има пробег с едно зареждане на батериите около 400 км. Задвижването е поверено на 4 електромотора, по един за всяко колело, общата им мощност е над 1000 конски сили, а батериите са разположени зад пасажерите.

Производствената серия на Type 130 едва ли ще надхвърли 25 коли, но с него се поставя началото и на разрастването на фирмата. След като Geely купи Lotus през 2017 година досега са наети почти 300 нови инженери и служители, а в следващите 4 години екипът на компанията трябва да се увеличи с още 500 човека.
Тагове: лотуслотус тайп 130нов моделхетелlotuslotus type 130geelyНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ