www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo и Varjo първи в света с приложение за комбинирана виртуална реалност

30.05.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2194 прочитания
A+ | A-

Volvo и Varjo първи в света с приложение за комбинирана виртуална реалност

Volvo Cars и Varjo (финландски производител на високотехнологични очила за виртуална реалност) успяха да направят възможно задвижването на истински автомобил, добавянето на елементи или цели функции, с помощта на специалните VR очила VARHO XR-1. Всичко това изглежда реалнo както за шофьора, така и за сензорите на автомобила. Досега никой друг производител на автомобили не е успял да направи това.

Най-новият модел очила VARHO XR-1 осигуряват фотореалистична комбинирана или виртуална реалност при резолюция с висока разделителна способност от ново поколение. XR-1 разполага с високо технологични камери, позволявайки на дизайнерите и инженерите на Volvo да управляват бъдещите автомобили и да оценяват всички характеристики в симулационна среда, много години преди да бъдат създадени. Това дава възможност на компанията да разработи най-безопасните автомобили, отговарящи на най-изискания потребителски вкус.

XR-1 позволява на инженерите на Volvo Cars да намират по-лесно решения по отношение на безопасността. Експертите могат да управляват истински автомобили, докато носят очилата в изследователските съоръжения на Volvo в Швеция, като тестват виртуални системи за безопасност в реалната среда.

Изключително прецизната технология за проследяване на очите, вградена в XR-1, позволява да се проследят нивата на разсеяност при шофьорите, улеснява оценката на това как шофьорите използват нови функционалности в автомобила и дали те са разфокусирани по някакъв начин. Този технологичен подход за измерване на нивата на концентрация гарантира, че Volvo Cars може да развива нови функции, без да предизвиква допълнително разсейване.

„От самото начало нашата визия е да създадем продукт, който може безпроблемно да слее реалното и виртуалното.“, казва Нико Ейден, основател и главен изпълнителен директор на Varjo и допълва: „Невероятно напредналите подходи, по които Volvo Cars използва XR-1, показват, че технологията на Varjo позволява неща, които преди това са били невъзможни да станат действителни. Заедно с Volvo започнахме нова ера в професионалната смесена реалност".


Volvo и Varjo първи в света с приложение за комбинирана виртуална реалностVolvo и Varjo първи в света с приложение за комбинирана виртуална реалностVolvo и Varjo първи в света с приложение за комбинирана виртуална реалност

Тагове: VolvoVarjoпърви в светаприложениевиртуална реалностVR

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ