www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jaguar XJ слиза от конвейера в началото на юли

30.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 4293 прочитания
A+ | A-

Jaguar ще преустанови продажбата и производството на сегашния си флагман XJ в първите дни на юли. Британците ще сложат край на съществуването на серията след близо 50 години на пазара. Актуалната генерация на возилото се появи преди почти едно десетилетие и бе обновена през 2015 г.

За този период, Jaguar успя да реализира близо 120 000 продажби от "голямата котка." В това число влизат и продажбите на специални версии като Autobiography и XJR575, като последният стана жертва на новите емисионни стандарти WLTP и беше спрян от предлагане преди около година.

Добрата новина в цялата ситуация е, че Jaguar вече работи по директен наследник на модела. Все още не е ясно дали името ще се запази, но знаем, че колата ще бъде изцяло електрическа и ще бъде позиционирана дори още по-високо спрямо сегашният автомобил. Целта е да се гонят клиентите на S-Class и А8.

Освен, че ще продължи да предлага безкомпромисен лукс, автомобилът ще заложи и на малко по-спортно усещане. Това ще е видно както в дизайна, така и в пътното поведение.Тагове: jaguarxjНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ