www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пининфарина посвети хиперкар на Леонардо да Винчи (+видео)

30.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 2413 прочитания
A+ | A-

Пининфарина посвети хиперкар на Леонардо да Винчи (+видео)

Ателие Pininfarina представи специална версия на електрическия си хиперкар Battista, дебютирал в рамките на изложбата "Разум в движение", организиран от Британската библиотека. Мероприятието, както и самият автомобил са посветени на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.

В церемонията по представянето на хиперколата участие взеха бившите пилоти от Формула 1 - немските състезатели Ник Хайдфелд и Нико Розберг. Автомобилът е получил уникално оцветяване на купето, съчатаващо сини, бели, морски и червени тонове.

"Много се гордеем да бъдем част от изложението, защото разбираме какво е дал италианският дизайн на света. Леонардо е бил истински гений - първият човек, обединил такива дисциплини, като изкуство, дизайн и инженерно дело. От Леонардо през XVI век до Pininfarina през XXI век тези принципи остават силни", - споделя главният дизайнер в Pininfarina Лука Боргоньо.

Електрическият хиперавтомобил на Pininfarina – Battista, е най-мощният автомобил с разрешение да се движи по обществените пътища в Италия. Battista се задвижва от 4 електромотора – по един за всяко колело, а сумарната им мощност е 1926 конски сили.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за под 2 секунди, а максималната скорост на Battista е 350 км/ч. Задвижващата система идва от Rimac.Пининфарина посвети хиперкар на Леонардо да Винчи (+видео)Пининфарина посвети хиперкар на Леонардо да Винчи (+видео)Пининфарина посвети хиперкар на Леонардо да Винчи (+видео)

Тагове: ПининфаринадизайнPininfarinaхиперкарЛеонардо да Винчи

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ