www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Днес светът се сбогува с Ники Лауда във Виена

29.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5863 прочитания
A+ | A-

Днес е погребението на трикратния световен шампион във Формула 1 Ники Лауда, който почина миналия понеделник на 70 години.

Почитателите на легендарния пилот ще могат да се сбогуват с него във виенската катедрала „Свети Стефан”, а по-късно погребалната церемония ще е в тесен семеен кръг.

В австрийските медии вече се появи информация, че Лауда е искал да бъде погребан със състезателен гащеризон, а от семейството му засега са потвърдили само, че до ковчега му ще стои една от състезателните му каски.

Миналата година Ники претърпя трансплантация на бял дроб, а в началото на 2019 отново лежа в болница заради усложнения след грипна инфекция. Последните му здравословни проблеми обаче са били свързани с работата на черния дроб заради които той е бил и в болницата в Швейцария, където почина.

Лауда има три световни титли – две с Ferrari (1975 и 1977) и една с McLaren (1984), бил е съветник на Ferrari, шеф на тима на Jaguar и до последно неизпълнителен директор и акционер в отбора на Mercedes във Формула 1.Тагове: формула 1ники лаудавиенапогребениесвети щефанНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ