www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Франция има условия за сделката с FCA

29.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3465 прочитания
A+ | A-

Франция ще иска защита на работните места на Renault в страната и други гаранции, за да подкрепи сливането на Renault и FCA. Това обяви френският финансов министър Бруно Ле Мер, като уточни, че включването на Nissan в бъдещия съюз също е важен фактор сделката да успее.

Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар пристигна в Япония, за да дискутира с колегите си процеса по задълбочаването на интеграцията между Renault и Nissan, срещу който японците упорито се съпротивляват, въпреки че Renault е най-големият акционер в японския гигант.

Според различни независими източници, в Nissan са разбрали броени дни преди информацията за преговорите на Renault с FCA да се появи в медиите. А този съюз би отслабил допълнително позицията на Nissan в 20-годишния алианс с Renault, който в последно време е поставен под сериозно напрежение.

Съюзът на Renault с FCA ще създаде третият по големина автомобилен производител в света с пазарна капитализация над 32 милиарда евро и 8,7 милиона коли годишно производство. Така новата компания ще може да се бори с Toyota и Volkswagen, а ако в нея влезе и Nissan, тогава концернът ще е безспорният №1.

Анализаторите все още не могат съвсем точно да определят последствията от бъдещата сделка, но повечето са на мнение, че тя ще е по-изгодна за FCA отколкото за Renault.

„FCA има сериозен проблем, тъй като компанията на практика не е инвестирала в бъдещето, FCA няма платформа за електромобили и не са свършили нищо по отношение на развитието на автономните автомобили”, обясни бившият шеф на Renault Патрик Пелата.

Шефът на Nissan Хирото Сайкава коментира пред японска телевизия, че компанията е „отворена за конструктивни дискусии”, но не пожела да даде повече информация относно предстоящите му разговори със Сенар.Тагове: францияренонисанfcarenaultnissanсделкахирото сайкавапреговориНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ