www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хуманоидът Ford Digit измества пощальоните (видео)

28.05.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2612 прочитания
A+ | A-

Хуманоидът Ford Digit измества пощальоните (видео)

Форд представи своето виждане за това, каква може да бъде автоматизираната доставка на товари в епохата на самоуправляем транспорт. Става дума за използването на особен двуног робот Digit.

Според автомобилния производител, той може да доставя пратки от автономна "баничарка" непосредствено до вратата на получателя. Забележително е, че роботът ходи подобно човек.

Хуманоидът може да изкачва и слиза по стълби, да заобикаля препятствия, да се движи по неравна повърхност (като трева, например) и т.н. Ford Digit е предвиден да повдига и пренася товари с тегло до 18 килограма.

В случай на сблъсък той може да запази равновесие и да остане на краката си. До дома на поръчителя роботът се придвижва заедно с товара в транспортното отделение на фургона. След това специален манипулатор осъществява излизането на хуманоида от лекотоварния автомобил, след което той се отправя към получателя с пратка в ръцете си.Хуманоидът Ford Digit измества пощальоните (видео)

Хуманоидът Ford Digit измества пощальоните (видео)Хуманоидът Ford Digit измества пощальоните (видео)Хуманоидът Ford Digit измества пощальоните (видео)

Тагове: ХуманоидроботбаничаркаванFordDigitвидеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ