www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault решава другата седмица за сливането с FCA

28.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3811 прочитания
A+ | A-

Членовете на борда на директорите на Renault ще се срещнат неофициално в следващите няколко дни, за да обсъдят дали да продължат преговорите с FCA за сливане на двете компании. Агенция Reuters прогнозира, че решението по този въпрос трябва да е факт другата седмица.

Ако отговорът е положителен, то бордът на директорите на Renault ще одобри подписването на необвързващо споразумение с FCA и ще гласува за продължаване на преговорите, които да доведат до пълно сливане с FCA.

FCA предложи вчера на борда на Renault сливането на двете компании да се осъществи „на равни начала”, т.е двете страни да притежават по 50% от новосформираната компания, която ще се нареди на 3-о място по производство на автомобили.

Ако FCA и Renault се слеят, бъдещата компания ще е с пазарна капитализация над 32 милиарда евро и ще има годишно производство от 8,7 милиона коли. Шефът на FCA Майк Манли вече прогнозира, че сделката за пълното сливане на двете компании може да отнеме над една година, ако работата продължи другата седмица при благоприятен вот от страна на борда на директорите на Renault.Тагове: Renaultfcaренофиат-крайслерсливанемайк манлиборд на директорите на ренопреговориНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ