www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шефът на FCA: Сделката ще отнеме над 1 година

27.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3733 прочитания
A+ | A-

Предложеното днес от FCA сливане с Renault може да отнеме над една година, обяви днес в мейл до служителите на компанията главният изпълнителен директор на FIAT Chrysler Майк Манли.

Днес първо FCA, а след това и бордът на Renault потвърдиха за предложението за сливане като равностойни партньори, което, ако се осъществи, ще създаде третият по големина автомобилен производител с годишно производство на 8,7 милиона леки коли.

„Ако процесът на сливане продължи, тъй като сега сме едва в началото, то създаването на новата компания ще отнеме повече от една година”, е мнението на Манли.

През уикенда се появиха първите информации, че преговорите между двете компании са напреднали, но се смяташе, че в Renault първо искат да приключат със сливането с Nissan, където френската компания е основен акционер. Това обаче явно ще отнеме повече време с оглед на съпротивата от Токио, а още преди смъртта на Серджо Маркионе FCA активно си търси партньори, с които да преодолее задаващите се големи промени в автомобилната индустрия.

На няколко пъти от различни компании се чува, че огромните разходи, които поглъщат електрификацията на автомобилите и развитието на новите технологии, основно автономното придвижване, може да направят така, че не всички познати днес на глобално ниво автомобилни производители да оцелеят в близко бъдеще.Тагове: fcarenaultnissanсливанефиаткрайслерренонисансделкапсамайк манлиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ