www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шестото поколение Opel Corsa първо като елмобил

26.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 3522 прочитания
A+ | A-

Шестото поколение Opel Corsa първо като елмобил

Опел официално представи компактния хечбек Corsa от шесто поколение. Засега немците показаха само електрическата модификация на модела, а след нея скоро ще дебютират вариантите с бензинови и дизелови двигатели.

"Зелената" Opel Corsa  е получила приставка "е" в наименованието и се задвижва от електрически агрегат за 136 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Елмоторът позволява на автомобила Opel Corsa-e да се ускорява от място до 50 км/ч за 2.8 сек., а за ускорение до 100 км/ч са необходими 8,1 секунди.

Комплектът акумулатори за 50 кВт/ч позволява на елмобила да преодолее без презареждане до 330 км (по цикъла WLTP). При използване на специална бърза система за зареждане батериите може да се запълнят на 80% само за половин час.

Що се касае до стандартния Опел Корса шесто поколение, то той ще бъде изграден върху модулната архитектура CMP (Common Modular Platform), която е залегнала в основата на новото Peugeot 208 и DS3 Crossback. Новото шаси ще позволи автомобилът да е по-лек с около 100 кг от предшественика, което ще окаже положително влияние на икономичността и динамиката на колата.


Шестото поколение Opel Corsa първо като елмобилШестото поколение Opel Corsa първо като елмобилШестото поколение Opel Corsa първо като елмобилШестото поколение Opel Corsa първо като елмобил

Тагове: Шесто поколениеOpel CorsaпървоелмобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ