www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

90 милиона евро глоба за Bosch

24.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2156 прочитания
A+ | A-

Доставчикът на компоненти за автомобилната индустрия Bosch получи глоба в размер на 90 милиона евро, наложена от прокуратурата в Щутгарт, заради участието на компанията в „Дизелгейт” и подобните скандали в германската автомобилна индустрия.

„Дизелгейт” на VW избухна през септември 2015, когато стана ясно, че компанията оборудва 2-литровите си дизели в Щатите с устройство, което заблуждава апаратурата на тестовете за нивото на вредните емисии, които в реална експлоатация са до 40 пъти повече. Точно това устройство и софтуеърът, който го управлява са станали възможни с технологиите, осигурени от Bosch, обясниха от германската прокуратура.

Bosch е най-големият доставчик на компоненти и части за автомобилната индустрия, а частната компания е доставила 17 милиона такива устройства със софтуеър, осигуряващ неверни данни при тестовете на вредните емисии.

Прокуратурата обяви, че от Bosch са приели глобата и няма да я обжалват.

Санкцията е съставена от две части: 2 милиона евро е наказанието за „нарушаване на регулациите” и още 88 милиона заради „икономическите ползи”, извлечени от компанията. От Bosch коментираха, че с тази глоба се слага край на разследването за участието на компанията в „Дизелгейт” и останалите скандали, разтърсили автомобилната индустрия в последните години. Само VW е платил около 30 милиарда евро по „Дизелгейт” и компанията загърби дизела, като пое ускорен курс към налагане на електромобилите в гамата си.Тагове: бошboschдизелгейтфолксвагенглобагерманияпрокуратурасофтуеъризмамиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "