www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW ще разпродаде на зелено първия тираж на ID.3

23.05.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3009 прочитания
A+ | A-

Във Volkswagen очакват компанията да успее да разпродаде на зелено първия тираж на масовия електромобил на компанията – ID.3, който по размери ще е в класа на Golf.

Компанията започна да събира поръчки за електромобила на 8 май ,като до днес има 15 000 предплатени заявки, а първият тираж 1ST ще е 30 000 коли, които ще бъдат произведени в Цвикау.

Световната премиера на ID.3 ще е през септември на изложението във Франкфурт, като дотогава се очаква всички тези 30 000 автомобили да са реализирани.

Членът на борда на директорите на VW, който отговаря за продажбите и маркетинга – Юрген Щакман, потвърди, че дилърите на компанията вече са се запознали с ID.3 и темпото на поръчките надхвърля очакванията на компанията.

Производството на ID.3 ще започне преди края на тази година, но доставките на колите са планирани за края на първата половина на 2020 година.

Във VW гледат на ID.3 като на пряк съперник на Tesla Model 3, като американският електромобил вече официално се продава в Европа.

Очаква се, че цената на ID.3 ще е около 30 000 евро, поне като базова цена, а производственият капацитет на завода в Цвикау е 100 000 коли на година.Тагове: фолксвагенелектромобилиvw id3производство на електромобилипоръчкиtesla model 3Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ