www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В McLaren намериха виновника за провала на Алонсо

21.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2451 прочитания
A+ | A-

Неуспешната кампания на Фернандо Алонсо и McLaren в 103-ото издание на „500 мили на Индианаполис”, която завърши с това, че испанецът не успя да се класира за състезанието, взе очакваната жертва.

Робърт Фърнли, човекът, който отговаряше за програмата на McLaren в IndyCar и „Инди 500” беше отстранен от работа, а след това тимът потвърди, че той е напуснал компанията.

Фърнли дълги години беше №1 във Force India, като на практика той ръководеше тимът в сянката на собственика Вижай Малия. Когато миналата година отборът беше продаден на новите собственици, водени от Лорънс Строл, Фърнли получи покана да премине в McLaren.

От декември насам Фърнли отговаря за програмата за участие в „Инди 500”, като беше натоварен и със задачата да оцени възможностите за дългосрочно участие на McLaren в американския шампионат.

Но неуспешната квалификационна кампания миналата седмица, в която се видя, че екипът на McLaren допусна поредица от грешки, свързани с подготовката на колата на Алонсо, откъдето дойде и липсата на скорост.Тагове: Макларънфернандо алонсоробърт фърнлиформула 1инди 500500 мили на индианаполисmclarenсезон 2019зак браунНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ