www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bugatti може да лансира втори модел

20.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2034 прочитания
A+ | A-

Bugatti има готовност да лансира втори модел в производствената си гама, обяви президентът на свръхскъпата бутикова марка Щефан Винкелман.

„Мисля, че имаме възможност да произвеждаме повече от един модел – заяви той пред motor1.com по време на фестивала Motor1Days на пистата в Модена. – Що се отнася до бъдещият наследник на Chiron, това може да е изцяло електрически автомобил, но дори и да не е така, моделът трябва да е най-добрият спрямо своите съперници, защото това е Bugatti.”

Винкелман допълни, че най-вероятно вторият модел в гамата на марката също ще е много бърз и мощен, но няма да е толкова спортно насочен като Chiron и ще е много по-пригоден за ежедневна експлоатация. Освен това, той предрече, че новият модел ще получи и доста по-различен дизайн и каросерия в сравнение със Chiron и Veyron преди него, но не пожела да даде повече подробности за проекта.

Все пак, Винкелман гарантира, че Bugatti ще предложи нещо уникално, „дизайн и каросерия, които в момента не присъстват на пазара”. Другото важно подсказване от негова страна беше, че бъдещият втори модел ще е доста по-евтин от Chiron, но цената му отново ще е 7-цифрена, т.е над 1 милион, без значение дали в евро или долари.

Най-неясният елемент в този бъдещ проект е времето, когато ще се появи новият модел. Анализаторите очакват в рамките на следващото десетилетие Bugatti да представи нов и изцяло електрически модел, който ще е с впечатляваща мощност и ще може да използва следващия етап от развитието на батериите за електромобили, които в момента спъват много подобни амбициозни проекти.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ