www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула 1 е все по-близо до таван на бюджетите

20.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2107 прочитания
A+ | A-

Основният акционер във Формула 1 Liberty Media и отборите, участващи в световния шампионат все още не могат да се разберат за тавана на бюджетите, които трябва да влезе в сила в близко бъдеще, призна главният изпълнителен директор на Liberty Media Грег Мафей. Според него, разминаването в позициите на двете страни е в размер на „десетки милиони” на сезон, а както и се очакваше съпротивата на големите отбори срещу това решение е много голяма.

Мафей обаче обясни, че е постигнат „огромен прогрес” по отношение финализирането на новото Споразумение „Конкорд”, което трябва да влезе в сила за сезон 2021.

Работата по новия документ, по който се управлява Формула 1, върви усилено от няколко месеца, въпреки едновременната промяна на спортните, техническите и търговските правила на световния шампионат, се оказва много сложна материя.

„Мисля, че сме постигнали огромен прогрес – заяви Мафей. – Има обаче още проблеми за решаване. Във Формула 1 се говори за таван на бюджетите от поне 15 години и повече и когато най-после се захванахме с това – основно Чейс Кери и екипът му, трудностите станаха много.

„Но истината е, че позициите на двете страни се различават с десетки милиони, а не със стотици, като по-голямата част от отборите приемат тавана на бюджетите.”

Мафей увери, че целите пред Формула 1 за 2021 година са уговорени, но не пожела да се ангажира с прогноза кога ще бъде подписано новото споразумение.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ