www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault EZ-Pod: совалка за центъра на града

19.05.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2057 прочитания
A+ | A-

Renault EZ-Pod: совалка за центъра на града

Renault инвестира усилено в гама безпилотни концептуални автомобили, обединени под наименованието EZ. В нея досега са включени пътническите модели EZ-GO и EZ-Ultimo, както и вановете EZ-Pro и EZ-Flex.

Тези дни беше разсекретен и новия член на фамилията - миниатюрният двуместен Renault EZ-Pod. Разработчиците го определят като совалка за пътувания на къси разстояния.

Например, за последните минути от паркинга до преместването към търсения адрес в центъра на града. Возилото е подходящо също за резерватите и за пренаселените курорти.

Двуместният EZ-Pod е изграден върху шасито на серийния автомобил Renault Twizy и заема на пътя по-малко от три квадратни метра. Придвижва се малка скорост и е изцяло лишен от привичните органи за управление.

Автопилотът е снабден с предна камера, лидар, кръгов радар и GPS предавател. Съобщава се за наличие на система за самообучение. От Renault засега не съобщават къде ще се проведе пилотната експлоатация на такива совалки.


Renault EZ-Pod: совалка за центъра на градаRenault EZ-Pod: совалка за центъра на градаRenault EZ-Pod: совалка за центъра на града

Тагове: RenaultEZ-Podсовалкацентъраград

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ