www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Red Bull: В Монако Ferrari ще са 6-и и 7-и

18.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2629 прочитания
A+ | A-

Кризата във Ferrari явно се задълбочава, след като тимовете, които доскоро се смятаха за техни преследвачи, вече са готови да ги оставят далеч зад себе си.

Точно на това мнение е колоритният съветник на Red Bull доктор Хелмут Марко, който прогнозира, че в Монако в края на месеца Скудерията ще има много повече проблеми в сравнение с досегашните стартове. Според него, ако инженерите на Ferrari не намерят начин да осигурят повече притискаща сила за колите на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, то двамата няма да успеят да стигнат до Топ 5 в класирането на градското трасе.

„Ако във Ferrari не осигурят повече притискаща сила и не подобрят ефективността на колата си при ускорение, то в Монако, най-вероятно двамата пилоти на тима ще са 6-и и 7-и – прогнозира доктор Марко пред списание Auto Bild. – Последното състезание в Барселона ясно показа слабите страни на новата кола на Ferrari. Скудерията разполага с много добър двигател, но не им достига аеродинамично притискане и ефективно ускорение.”

Според Марко, пилотите на Mercedes ще са фаворити и по улиците на Монте Карло, а той обърна внимание и на представянето на тима на тестовете, което е показателно за превъзходството на шампионите. В двата дни тестове в Барселона най-добрите времена записаха Валтери Ботас и Никита Мазепин от Формула 2, когото доктор Марко определи като „средняк”.

„Фактът, че средняк от Формула 2 записа най-добро време на тестовете от първото си сядане в колата на Mercedes е доказателство за това колко е добра колата на световните шампиони – обясни доктор Марко. – Всъщност, новата им кола е по-добра от всякога. Изненадан съм, че те позволиха на Мазепин да демонстрира силата на автомобила им и да завърши с първо време, изобщо не се опитват да крият темпото си.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ