www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Гран при на Германия зависи от Mercedes

17.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2106 прочитания
A+ | A-

И догодина календарът на Формула 1 ще включва 21 състезания, но някои от съществуващите надпревари са под сериозен натиск, тъй като Liberty Media вече обяви новите стартове – във Виетнам и Холандия. Така въпросът е кои от сегашните състезания ще отпаднат?

Гран при на Германия е сред застрашените, като договорът за провеждането на състезанието на „Хокенхайм” е само за тази година. А ако организаторите му искат от да остане, ще трябва да намерят основен спонсор и за догодина. През 2019 основен спонсор ще е Mercedes, но ако германската компания се откаже за догодина, положението ще стане много по-сериозно.

Германия се върна в календара, след като Liberty Media се договори с Mercedes, а американската компания има опция да удължи договора за още една година. Маркетинг директорът на „Хокенхайм” Йорн Теске заяви пред racefans.net, че състезанието има нужда от основен спонсор, за да оцелее.

Договорът за Гран при на Германия не изисква надпреварата да има основен спонсор, но той е необходим, за да излезе финансовата сметка на организаторите.

Германия е една от петте страни, които все още не са официално потвърдени, че и догодина ще са част от Формула 1. Другите 4 състезания са в Испания, Великобритания, Италия и Мексико, като се смята, че договорът за „Монца” е готов и ще е за 5 години, като италианците и Liberty Media са се разбрали по най-най-важните точки.

За аутсайдери в тази битка се смятат Испания и Мексико, като в Мексико Сити вече стана ясно, че държавата няма да дава пари за състезанието, което поставя бъдещето му под въпрос.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ