www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Швеция тръгнаха безпилотни камиони

16.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Georgi Ivanov | 2051 прочитания
A+ | A-

Безпилотни електрически камиони започнаха редовни курсове вчера по пътищата на Швеция, като проектът е на Einride и DB Schenker, които претендират, че това е първото транспортно предприятие с камиони без водачи.

А Роберт Фалк, който е главен изпълнителен директор на Einride обяви, че при успешно развитие на този проект, то в бъдеще компанията очаква партньорства с някои от най-големите производители на камиони.

„Разрешението да ползваме обществените пътища е сериозно постижение... това е стъпка към комерсиализиране на автономните технологии на пътя – заяви за агенция Reuters Фалк, който преди да поеме стартъпа работеше за Volvo. – Ние сме софтуеърна компания, така че ще трябва да си намерим партньор, който да има опит в производството, за да продължим напред, като се надяваме, че това ще се случи до следващата година.”

Електрическият модел на Einride – T-Pod, е с товароносимост 26 тона при пълно натоварване, няма кабина за водач, а изчисленията на компанията показват, че с него превозите ще поевтинеят с около 60 процента в сравнение с дизелов камион с шофьор.

От Einride потвърдиха, че компанията има поръчки за такива камиони от още 7 компании и плановете са да изведе по пътищата 200 такива камиони до края на 2020.Тагове: камиониНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ