www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan смъкна акциите на Renault

16.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2406 прочитания
A+ | A-

Слабите финансови резултати на Nissan свалиха цената на акциите на основния акционер в японската компания – френският автомобилен производител Renault. Акциите на Renault поевтиняха вчера, като преди това спаднаха и акциите на Nissan, тъй като прогнозите за годината на компанията също не са особено добри.

Nissan очаква намаляване с 28% на оперативната си печалба за 2019 година, което ще означава, че компанията е изправена пред най-слабата си година от 2008 насам. Освен това инвеститорите приемат тези резултати и като невъзможност на Nissan да поеме по нов курс след ареста на бившия шеф на компанията Карлос Гон, който очаква дело за финансови злоупотреби и укриване на доходи в Токио.

Акциите на Renault спаднаха с 2,5% вчера, а от тази седмица е информацията, че френската компания готви промени по върховете на Nissan, за да задвижи по-лесно плановете си за сливане на двете компании.

До края на деня част от този спад беше заличен и в края на деня акциите се търгуваха на цена 52,59 евро, като снижаването на курса им беше под 1 процент.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ