www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK с фокус върху съвременното танцово изкуство на Канада

14.05.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 818 прочитания
A+ | A-

На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK с фокус върху съвременното танцово изкуство на Канада

Новото поколение съвременни артисти от Канада изследва езика на тялото и дава различен и неочакван поглед върху идеята за пренасяне на чувства и емоции чрез силата на хореографския език. В спектаклите си артистите търсят невидими отвори в пространството чрез пътешествия из измеренията на времето, любовта, личността и движението: КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ - 11 октомври, 20:00 ч. - Дом на културата “Борис Христов”; НЯКОГА ПРЕДИ - 12 октомври, 20:00 ч. - Дом на културата “Борис Христов”

КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ - невидимото, което ни свързва
В “КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” Клара Фюре създава хореография на абстракцията, която разкрива уникалното сияние на живите тела. Поставя под въпрос вакуума на междугалактическото пространство, като подчертава динамичните връзки, от които е съставено.

“Космическата Любов е многолика, дива и чувствителна.” - пише за спектакъла Quartier des Spectacles.

“КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” ще потопи публиката в минималистична обстановка, в която всички форми на комуникация стават възможни. Разглежда философската представа за тъмнината и неспирния диалог на тялото с вселенските контрасти.

“Присъствието на Фюре в спектакъла е наелектризиращо.” - споделя The Globe and Mail.

Клара Фюре е мултидисциплинарен артист от Монреал, Канада, артист - сътрудник на Par B.L.eux. “КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” е първият й спектакъл, в който тя не е сама на сцената. 7 артисти, сред които многогодишни сътрудници на хореографа, се движат стремително и общуват с интуитивен език. Сред тях е музикалният композитор Томас Фюре – той доставя на зрителите слухово преживяване, което може да се възприеме с останалите сетива и да разкрие нови полета на въображението.

“Космическа Любов е най-лудото ми начинание. От този абстрактен спектакъл извира много любов. Това е танц на празнотата, в която се отразява любовта.” - споделя Клара Фюре.

Спектакълът “КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” ще бъде представен в Пловдив на 11 октомври от 20:00 ч. в Дом на културата “Борис Христов”. Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.


На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK с фокус върху съвременното танцово изкуство на КанадаНа 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK с фокус върху съвременното танцово изкуство на Канада

НЯКОГА ПРЕДИ - ода към невидимите сили и вътрешните желания
Канадската танцова компания Out Innerspace идва в Пловдив на 12 октомври с последната си продукция - НЯКОГА ПРЕДИ”. Въздействащо произведение, в което танц, призрачна архитектура, кукловодство и театрални илюзии създават псевдо-свят на границата между формите и безформеността.

“НЯКОГА ПРЕДИ” разглежда физическите измерения на времето и демонстрира как миналите преживявания оформят личността, как изпитанията могат да се превърнат в нещо красиво, тук и сега. Спектакълът се занимава с темите за натрупания опит, спомените, колебанията и личностното развитие. Танцът е строг, прецизен и наситен с детайли. Възцарява физическо беззаконие, което разбива логиката и въздейства като ода към невидимите сили и вътрешно желание.

Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен основават компанията за съвременен танц Out Innerspace през 2007 г. във Ванкувър, излизайки отвъд традиционната естетики и форми с новаторски танцови творби. През последното десетилетие Out Innerspace създава необичайни и завършени танцови преживявания чрез безкомпромисна строгост и безрезервна находчивост.

“НЯКОГА ПРЕДИ”, последният спектакъл на компанията, е копродуциран от L’Agora de la Danse, La Rotonde и Dance Victoria. Печели наградата Crystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre.

Спектакълът НЯКОГА ПРЕДИ ще бъде представен на 12 октомври от 20:00 ч. в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив. Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.


На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK с фокус върху съвременното танцово изкуство на Канада

Тагове: ТанцоктомвриONE DANCE WEEKфокуссъвременнототанцовоизкуство

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "