www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tata: Няма да продаваме Jaguar Land Rover на PSA

13.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3108 прочитания
A+ | A-

В края на март се появиха сериозни индикации, че експанзията на PSA може да продължи със закупуването на проблематичното подразделение на Tata Motors Jaguar Land Rover (JLR). В началото на май темата отново се оказа актуална, като от PSA изтече информация, че преговорите за покупката на JLR напредват, което повиши курса на акциите на френската компания.

Веднага след това от PSA обявиха, че не бързат с покупката на нови компании и вторият по големина европейски производител има достатъчно финансови средства, за да продължи да се развива. Това уточнение е важно, тъй като от FCA наскоро обясниха, че офертата за сливане с PSA е била отхвърлена, тъй като френската компания не разполага с достатъчно финанси за такава сделка.

Естествено, реакцията на Tata също не закъсня, като от индийския гигант уточниха, че „в тези слухове няма истина” и обясниха, че по принцип не коментират медийни спекулации.

Предполага се, че планът на боса на PSA Карлош Тавареш включва разрастването на компанията извън рамките на Стария континент. Затова и преговорите с FCA бяха смятани за реалистичен вариант за сливането на двете компании, а сега анализаторите са на мнение, че следващата цел на Тавареш, макар и супер амбициозна, може да е General Motors. И в двата случая такова сливане ще даде достъп на PSA до Северна Америка, което е много важно за Тавареш и екипа му.

PSA купи Opel от GM преди две години и успя да върне германската марка на печалба, а JLR е звеното, което донесе най-много загуби на Tata за миналата година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ