www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Imagine ще се прероди в топмодел на Kia

13.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3102 прочитания
A+ | A-

Концептуалният Imagine by Kia, който беше представен на салона в Женева през март, ще оформи стилистичната база за дизайна на бъдещия топмодел в електрическата гама на корейската марка. Това заяви главният дизайнер на Kia Люк Донкерволке пред Auto Express.

„В момента работим по този проект. Все още сме в началото, но скоро ще видите и крайния резултат”, обеща той.

Все пак, Донкерволке не се ангажира с прогноза кога точно ще е дебютът на бъдещия сериен електромобил.

Според идеята зад Imagine, бъдещият модел няма да се вписва в нито един от установените пазарни сегменти, въпреки че според това, което се видя в Женева, бихме могли да очакваме кросоувър с форми на купе – най-модерната формула сред дизайнерите в последните години.

През 2020 година ще се появи платформата за електромобили, дело на Hyundai и Kia и точно тя ще се използва за серийния вариант на Imagine. Но извън тази информация липсва каквато и да е друга, свързана с развитието на модела, а в Женева Kia дори не оповести информация за техническите данни на концепта.

Донкерволке замени Петер Шрайер на поста главен дизайнер на цялата Hyundai Motor Group през ноември миналата година и сега отговаря за оформлението на моделите на Hyundai, Kia и Genesis.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ