www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Имат ли нужда клиентите на BMW от пикап?

13.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3011 прочитания
A+ | A-

BMW едва ли скоро ще предложи на клиентите си пикап, прогнозира шефът на австралийското подразделение на компанията Викрам Пауа, който е на мнение, че гамата на марката няма нужда от точно такъв модел. Освен това, той допълни, че в BMW не приемат идеята да сложат своята емблема на модел, зает от друга компания, само да присъства компанията в един или друг сегмент.

Така Пауа потвърди тезата на шефа на BMW, отговарящ за развитието на моделите Клаус Фрьолих, който наскоро обясни, че в сегмента на пикапите ще се намерят много малко клиенти, които да искат такова премиум возило, каквото може да им предложи BMW.

Естествено, разсъжденията на двамата шефове на BMW са свързани и с пикапа на Mercedes – X-Class, който е изграден на платформата на Nissan Navara и на практика няма много общо с другите модели на германската марка.

Логиката на Пауа е следната: За да бъде разработен сериозен проект за пикап, това ще погълне много средства, а изобщо не е сигурно, че BMW ще успее да си върне тази инвестиция в един толкова сегментиран и неприсъщ за марката пазар. Все пак, огромната част от пикапите, които се продават в глобален мащаб за „работни коне”, а една съвсем малка част са луксозни и лайфстайл возила, основно в Щатите, но пък там на пазара доминират местните марки.

А що се отнася до X-Class на Mercedes, в BMW неофициално коментираха, че разбират логиката на този проект, подчинен на свиването на разходите при добавянето на нов модел в гамата на марката.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ